dissabte, 24 de desembre de 2011

Hemidactylus turcicus (I) - JuvenilL'Hemidactylus turcicus és una espècie de gecònid pròpia de l'àmbit mediterrani i que es diferencia de l'altra espècie de dragó que viu al País Valencià, el Tarentola mauritanica, per la seua mida menor i per la presència d'ungles a tots els seus dits. També és característic d'aquest gecko la seua coloració rossenca, que de fet el defineix al seu nom popular, "dragó o dragonet rosat". 

L'exemplar de la fotografia és un juvenil, fotografiat a poqueta vesprada d'un dia d'abril a una caseta de camp al terme municipal de Llombai (Ribera Alta). Com es pot apreciar, la seua cua comença a regenerar, segurament després de perdre-la en l'atac d'un depredador, possiblement un Tarentola mauritanica adult, conegut per la seua depredació de cries d'altres dragons. Aquesta capacitat per desprendre's de la cua com a mesura de supervivència és el que es coneix com autotomia o autoamputació. 

Finalment aquest xicotet Hemidactylus turcicus acabà per enfilar-se tranquilament a una garrofera propera, on es clavà dins d'una escletxa de l'escorça de l'arbre, desapareixent així de l'objectiu de la càmera.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada